Kamplækre koldhævede chiaboller

Klassisk og cool carbonara


Carbonara er uden tvivl en ret som jeg ALDRIG bliver træt af! Jeg kunne spise det flere gange om ugen, hvis jeg gav mig selv lov. Hvad der tiltrækker mig er primært blandingen af ost, pancetta og pasta som gør det for mig – disse er nemlig nogle af mine yndlings fødevarer, og så får dem i en og samme ret er himmelsk. 😍 Her kommer mit bud på en klassisk cabonara, hvor der er knald på smagen og de gode råvarer.

 

Klassisk og cool carbonara

3-4 personer (suppler evt. med brød, hvis I er 4)

Forb. 5-10 minutter

Tilb. 15 minutter

 

400 gram pasta (jeg brugte manfredine)

150 gram pancetta (eller bacon af god kvalitet)

150 gram parmesan (eller lign. ost)

2 store hele æg (eller 3 små)

1 æggeblomme

Friskkværnet peber

Salt

Pastavand

3 fed hvidløg (kan undlades)

Mere ost til at pynte retten

 


Fremgangsmåde

  • Sæt pastavand over – HUSK at komme godt med salt i.
  • Når det er begyndt at koge, tilsæt din pasta i gryden.
  • Begynd straks at skære dit pancetta i mindre skiver, gerne lidt brede, buttede stykker så der er godt med bid i.
  • Find en dyb pande frem og skru den op på middel til høj varme og tilføj din pancetta.
  • Find nu hvidløg frem og mas dem med den flade side af en kniv – de skal mases som i en hvidløgspresser, men blot åbne sig. Pil nu det yderste lag af og kom hvidløgene ned til pancetta.
  • Riv nu din ost og kom det i en skål. Tilsæt så æg og masser af friskkværnet peber – rør nu det hele sammen til en grødet masse.
  • Din pancetta skulle gerne være færdigstegt nu – skru nu varmen ned på 1 eller det laveste muligt. Fjern nu hvidløgene fra gryden og smid dem ud – de skal blot give aroma, ikke en stærk smag.
  • Din pasta skulle gerne være færdig nu – smag evt. på den og ellers vent. Når din pasta er som du ønsker, tag noget ta’-tøj og hiv pastaen op fra pastavandet og direkte over i panden med pancetta – ja, det er meningen, at der skal drive vand med, det skal være med til at danne basen for din sovs.
  • Når alt din pasta er kommet over i panden, tilsæt din oste/ægge/peber-blanding og fordel det rundt ved pastaen. Når blandingen er blevet lidt mere fast og cremet er din cabonara færdig – tilsæt evt. noget mere pastavand, hvis du ønsker en mere sovset og cremet cabonara.

TIP:

  • Prøv at bruge vesterhavsost fremfor parmesan – eller bland det – det giver en fantastisk smag.
  • Husk for alt i verden at salte dit pastavand godt, så du ikke har behov for at salte retten derefter.
  • Din pande med pancetta må IKKE være for varm, når blandingen af ost/æg/peber tilsættes, da det kan blive til røræg. Hvis du er usikker, så vil jeg foreslå dig at slukke for panden nogle minutter og så tilsætte pasta og derefter æggemassen, så skulle du være sikret.

 

2 kommentarer

Skriv endelig en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kamplækre koldhævede chiaboller