Genial guacamole

Klassisk mørbradgryde

Mørbradgryde/paprikagryde aka kødkarrusel i tomatsovs med fløde og kartoffel! Uanset hvad man kalder denne skønne ret, så er en ting sikkert, og det er at det smager brandhamrende godt! Jeg bliver aldrig træt af det, og jeg spiser det året rundt. Herunder finder du mit bud på den bedste mørbradgryde.

 

Klassisk mørbradgryde

4 personer

Forb. 15 minutter

Tilb. 1 time

 

Sovs

1 stk. svinemørbrad a ca. 500 gram

150 gram cocktailpølser

200 gram champignon

1 dåse flåede tomater

Vand

1 dåse tomatpure

250 ml piskefløde

1 stort løg

2 fed hvidløg

1 spsk. paprika

1-1,5 tsk. tørret timian

Salt

Peber

Olie

TIP: brug 100 gram bacon, et bundt karse eller persille til pynt.

Kartoffelmos

1,5 kg bagekartofler

1-2 spsk. smør med top

Mælk/fløde

 

Fremgangsmåde

  • Hak løg og hvidløg fint, kom den i en gryde med olie der står på lidt over middel varme. Lad løgene blive blanke.
  • Mens løgene er i gryden, skær mørbraden ud i små mundrette bider, og tilsæt så kødet i gryden – skru evt. lidt op for varmen.
  • Brun kødet, og tilsæt herefter paprika og lade det branke kort. Tilsæt herefter tomatpure og lad det gøre det samme.
  • Tilsæt nu flåede tomater, og fyld herefter den tomme dåse op med vand og kom dette ned i gryden.
  • Tilsæt nu salt, peber og tørret timian.
  • Skær nu dine champignon ud og kom dem ned i gryden.
  • Skru blusset ned på lav varme og sæt låg på.
  • Skræl nu dine kartofler, skær dem ud i små tern og kom dem i en gryde. Hæld så vand over, så de lige dækker kartoflerne. Lad kartoflerne trække i 20 minutters tid, hæld så vandet fra og skyl dem et par gange, så stivelsen kommer ud af dem.
  • Tilsæt nu fløde og cocktailpølser til sovsen.
  • Bring nu din gryde med kartofler i kog, og lad dem koge i ca. 15-20 minutter afhængigt af, hvor store tern de skal være i.
  • Mens du venter kan du smage din sovs til og stege bacon, hvis du ønsker noget sprødt ovenpå retten.
  • Når dine kartofler har kogt færdigt, tilsæt mælk, smør, salt og peber og pisk det til en mos med et piskeris. Konsistensen er op til den enkelte, start evt. med et par dl. mælk/fløde og reguler derefter.
  • Velbekomme! Så er der aftensmad.

TIP:

  • Tilsæt evt. bacon til selve sovsen for en lækker, saltet smag og lidt ekstra konsistens.
  • Hvis din sovs er lidt for tynd kan du med fordel jævne den let med en mel/vand-blanding.

2 kommentarer

Skriv endelig en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Genial guacamole