Kamplækre koldhævede chiaboller
Nemt, hurtigt og lækkert! – Ja, det er nok de tre ord som beskriver disse boller allerbedst! Hvis man er til friskbagt morgenbrød, så er det virkelig her, at du skal kigge med, da disse boller kan sættes over aftenen før og kræver minimal indsats. De tager blot få minutter at forberede og så skal de bare smides på køl natten over, og så er dejen klar til ovnen. Så bliver det ikke nemmere vel? Lad os komme igang.
Kamplækre koldhævede boller
13-15 mellem-store boller
Forb. 3 minutter
Tilb. 15-20 minutter
Hævetid er ca. 12 timer
1 pakke tørgær
6-7 dl vand
Ca 10 dl mel: 6-7 dl tipo 00 (eller hvedemel) og resten rugmel
2 tsk sukker
2 dl chiafrø
3 tsk. salt
Fremgangsmåde
- Tag en stor skål frem og hæld vand i.
- Tilsæt salt, sukker og cirka halvdelen af din mel, hvorefter du rører rundt.
- Tilsæt din gær og resten af melen, hvorefter du igen rører rundt.
- Tilsæt nu din chiafrø og rør rundt til, at du har en meget klistret, men fast masse (Se billede).
- Sæt nu din dej på køl natten over.
- Skip til dagen efter: Tænd din ovn og skru op den op på 250 grader. Tag nu også din bolledej ud.
- Når ovnen har ramt ovenstående temperatur, tag dine bageplader ud af ovnen.
- Dejen er rigtig klistret og kan ikke formes med hænderne. Derfor skal dejes tages op af skålen med to skeer, hvor den fordeles som boller rundt på de ovnvarme bageplader. Pynt evt. bollerne med chiafrø/birkes/sesam/etc.
- Når bollerne er blevet fordelt kom dem i ovnen. Når de er kommet ind i ovnen skrues ovnen ned på 200 grader efter få minutter, og bollerne skal gerne være klar efter ca. 15-20 minutter i ovnen – hold øje med dem. De skal gerne været ret gyldne som på billederne.
- Således Archimedes, så er der lækre boller til morgenmaden.
TIP:
- Pynt evt. bollerne med flere chiafrø, sesamfrø, havregryn eller andre kerner. Kun fantasien sætter grænser.
- Spis evt. bollerne med noget lækkert hjemmelavet smør – opskriften finder du her
Hej, er det alm. ovn eller varmluft?