Kanonlækker kyllingesalat proppet med bacon

Kamplækre koldhævede chiaboller

Nemt, hurtigt og lækkert! – Ja, det er nok de tre ord som beskriver disse boller allerbedst! Hvis man er til friskbagt morgenbrød, så er det virkelig her, at du skal kigge med, da disse boller kan sættes over aftenen før og kræver minimal indsats. De tager blot få minutter at forberede og så skal de bare smides på køl natten over, og så er dejen klar til ovnen. Så bliver det ikke nemmere vel? Lad os komme igang.

 

Kamplækre koldhævede boller

13-15 mellem-store boller

Forb. 3 minutter

Tilb. 15-20 minutter

Hævetid er ca. 12 timer

 

1 pakke tørgær

6-7 dl vand

Ca 10 dl mel: 6-7 dl tipo 00 (eller hvedemel) og resten rugmel

2 tsk sukker

2 dl chiafrø

3 tsk. salt

 

Fremgangsmåde

  • Tag en stor skål frem og hæld vand i.
  • Tilsæt salt, sukker og cirka halvdelen af din mel, hvorefter du rører rundt.
  • Tilsæt din gær og resten af melen, hvorefter du igen rører rundt.
  • Tilsæt nu din chiafrø og rør rundt til, at du har en meget klistret, men fast masse (Se billede).
  • Sæt nu din dej på køl natten over.
  • Skip til dagen efter: Tænd din ovn og skru op den op på 250 grader. Tag nu også din bolledej ud.
  • Når ovnen har ramt ovenstående temperatur, tag dine bageplader ud af ovnen.
  • Dejen er rigtig klistret og kan ikke formes med hænderne. Derfor skal dejes tages op af skålen med to skeer, hvor den fordeles som boller rundt på de ovnvarme bageplader. Pynt evt. bollerne med chiafrø/birkes/sesam/etc.
  • Når bollerne er blevet fordelt kom dem i ovnen. Når de er kommet ind i ovnen skrues ovnen ned på 200 grader efter få minutter, og bollerne skal gerne være klar efter ca. 15-20 minutter i ovnen – hold øje med dem. De skal gerne været ret gyldne som på billederne.
  • Således Archimedes, så er der lækre boller til morgenmaden.

TIP: 

  • Pynt evt. bollerne med flere chiafrø, sesamfrø, havregryn eller andre kerner. Kun fantasien sætter grænser.
  • Spis evt. bollerne med noget lækkert hjemmelavet smør – opskriften finder du her

 

8 kommentarer

  • Michelle

    Hej, er det alm. ovn eller varmluft?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Laekkerier

      Hej Michelle,

      Jeg har bruger varmluft ☺️ Det skal jeg da lige have tilføjet – tak, for at gøre mig opmærksom på det!

      DBH
      Emma

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Kan man bruge halv Tipo og durum mel???

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Laekkerier

      Hej Rikke,

      Ja, det tænker jeg helt bestemt! Jeg blander tit meltyperne, når jeg bager og elsker selv ovenstående sammensætning. 😃

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

    Kan man bruge alm. gær og i så fald, hvor meget?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Laekkerier

      Hej, Dorthe 😃

      Ja, det tænker jeg ikke skulle være noget problem. Så ville jeg blot bruge en hel pakke almindelig gær.

      Rigtig god lørdag til dig. 😊🌟

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Peter Knudsen

    Dem må jeg smage en dag 👌🇩🇰😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Laekkerier

      Ja, det lyder godt 😍 Jeg kan bage nogle og tage med i næste uge.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv endelig en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanonlækker kyllingesalat proppet med bacon