Brændende kærlighed forklædt i ost

Brændende kærlighed forklædt i ost

Jeg tror næppe, at jeg er den eneste der får julelys i øjnene, når jeg hører ordene bacon og ost i én og samme sætning. En dag opstod lysten til at forene disse to i en af mine favoritretter, nemlig brændende kærlighed. Nemt, lækkert og ikke til at stå for. Grundet fedmen fra både ost og bacon ville jeg også gerne gøre retten mere frisk, hvorfor jeg søgte efter et nyt alternativ til de bløde løg – som dog stadig kan tilføjes. Jeg fik følgende resultat ud af det!

Denne opskrift indeholder nogle mere grove mål, forstået således at læseren selv har mulighed for at regulere mængderne af eksempelvis smør og mælk i sin kartoffelmos, da dette oftest er meget individuelt hvad der ønsker i det individuelle hjem.

 

Brændende kærlighed forklædt i ost

2-3 personer

Tilb. tid. 30 minutter

 

1,5 kg bagekartofler

En pakke bacon, 200 gram

Et bundt forårsløg

En pakke cocktailpølser (tyndskåret chorizopølse kan også bruges)

Mælk

En god klat smør

Salt og peber

Revet ost efter eget valg. Her er der brugt parmesan, mozzarella og cheddar. Til denne opskrift er der brugt cirka 50 gram parmesan, små 150 gram mozzarella og 50 gram cheddar.

TIP: Brug som minimum én ost med god en lidt gennemtrængende smag, så osten rent faktisk kan smages, eksempelvis parmesan. Brug også gerne revet noget revet ost, eksempelvis mozzarella, for at opnå den rette smidige konsistens.

TIP 2: Hvis du er i dit svinske hjørne, lav da også nogle bløde løg til. Man kan sagtens blande det med forårsløg.

Fremgangsmåde

  • Skræl kartoflerne og skær dem herefter ud i små stykker, så kogetiden forkortes. Sæt dem så i en gryde og bring dem i kog.
  • Svits bacon på panden, mens du skærer forårsløg ud i tynde skiver.
  • Når dit bacon er blevet som du ønsker hældes det ud over et fedtsugende papir – husk at gemme så meget fedt fra panden, som du kan.
  • Når baconen har dryppet det værste fedt fra sig placeres det, samt forårsløg, i hver sin skål.
  • Hvis du vil have cocktailpølser til retten, så steg disse ved lav til mediumvarme i baconfedtet. Man kan også skære cocktailpølserne i små bidder og steg dem ved høj varme i baconfedtet, så de bliver brankede. Når de er stegt som du kan lide dem, kom dem i en skål m. sølvpapir over, så de holdes varme. Alternativt kan de fortsat ligge på panden, hvis denne er skruet ned på sit laveste blus.
  • Nu vil kartoflerne med alt sandssynlighed være færdige. Prik evt. i dem med en tynd, skarp kniv og se om de er møre. Hvis de er færdige, hæld så vandet fra kartoflerne, og kom den mængde mælk og smør ned til dem, som du selv bryder dig om. Pisk det nu med elpisker til, at du har opnået den rette konsistens.
  • Tilsæt nu den ønskede mængde ost, samt salt og peber til kartoffelmosen. Pisk nu endnu engang til det bliver en homogen masse. Kartoffelmosen skulle gerne være smidig, men også sammenhængende ligesom vi kender det fra ostestrengene på en pizza.
  • Så er det ellers bare at gå igang med at bygge sin brændende kærlighed. Velbekomme!

 

3 kommentarer

  • Peter Knudsen

    Brændende kærlighed uden ost, tak 😅🤐😘

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ole

    Ikke salt i kartoflerne til at starte med ellers ser det rigtig godt ud.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Laekkerier

      Spændende, det må jeg lige få afprøvet næste gang, at jeg laver kartoffelmos. Mange tak for tip. 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv endelig en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brændende kærlighed forklædt i ost