Klassisk mørbradgryde

Snasket brunsviger

Brunsviger er og bliver bare en KLASSIKER! Om man er til den helt uden noget på, med slik, marcipan, flødeskum eller noget helt fjerde, så er det en kage som falde i de fleste danskeres smag. Jeg giver her mit bud på en helt klassisk brunner med MASSER af snask, da jeg betragter det, som det allervigtigste element i hele kagen.

 

Snasket brunsviger

6 personer

Forb. 1 time

Tilb. 10-13 minutter

 

Brunsviger

0,5 tsk groft salt

40 gram smør

Ca. 4 dl hvedemel

2 tsk. vaniljesukker

0,5 dl sukker

1 dl mælk (gerne sødmælk, men alt fungerer)

15-20 gram gær

(Tilføj evt. også en smule kardemomme)

 

Fyld

Ca. 250 gram brunfarin (Og ja, du må gerne bruge mere – gem ca. 30-50 gram til pyntning)

40 gram smør

3 spsk piskefløde

 

 

Fremgangsmåde

  • Lun din mælk en smule og hæld den i skål. Opløs så gæren deri – rør godt rundt, så gæren er helt opløst.
  • Smelt dit smør til dejen i mikroovnen eller på komfuret – pas på det ikke bliver for varmt.
  • Kom nu smør, salt, sukker og vaniljesukker i skålen og rør let rundt.
  • Tilsæt nu mel lidt ad gangen og føl dig frem. Dejen må endelig ikke blive for tør, men heller ikke for klistret, da den skal kunne rulles ud.
  • Når dejen har fået den rette konsistens, rul dejen ud og kom den i den ønskede form – ildfast fad, bageplade eller lignende. Sæt dejen et lunt sted, og lad den hæve i 45 minutter til 1 time.
  • Tænd din ovn på 200 grader.
  • Nu skal fyldet laves. Kom smør, brun farin og fløde i en gryde på medium varme. Fyldet er færdigt, når det er smeltet sammen til en ens masse, men hvor der stadig er lidt sukkerkorn tilbage.
  • Lav nu nogle dybe huller i kagedejen og hæld massen over. Drys så en god del brun farin direkte udover kagen – det knaser dejligt, når den kommer ud.
  • Giv kagen mellem. 10-13 minutter i ovnen. Denne opskrift giver ikke en særligt høj brunsviger, hvorfor den skal have ret kort tid i ovnen.
  • Så er der serveret! Spis gerne kagen, når den stadig er lun. Guf!

 

4 kommentarer

  • Mie

    Knaster den med alt det sukker 👍🙃

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Laekkerier

      Hej Mie,

      Den får lidt knas på toppen, når den er kølet helt af – dog er den stadig flydende og meget snasket under den knasende lag. 😁 Billedet i indlægget viser kagen i lun tilstand, hvor fyldet er mere flydende, da det ikke har samlet sig 100 procent.

      Kh
      Emma

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Peter Knudsen

    Nøj, hvor ser den bare lækker ud 😋
    Den vil jeg mega gerne smage 💋

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Laekkerier

      Jeg lover at lave den en dag snart! Så skal du bare spise 1000 stykker 😍

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv endelig en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassisk mørbradgryde