Snasket brunsviger
Brunsviger er og bliver bare en KLASSIKER! Om man er til den helt uden noget på, med slik, marcipan, flødeskum eller noget helt fjerde, så er det en kage som falde i de fleste danskeres smag. Jeg giver her mit bud på en helt klassisk brunner med MASSER af snask, da jeg betragter det, som det allervigtigste element i hele kagen.
Snasket brunsviger
6 personer
Forb. 1 time
Tilb. 10-13 minutter
Brunsviger
0,5 tsk groft salt
40 gram smør
Ca. 4 dl hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
0,5 dl sukker
1 dl mælk (gerne sødmælk, men alt fungerer)
15-20 gram gær
(Tilføj evt. også en smule kardemomme)
Fyld
Ca. 250 gram brunfarin (Og ja, du må gerne bruge mere – gem ca. 30-50 gram til pyntning)
40 gram smør
3 spsk piskefløde
Fremgangsmåde
- Lun din mælk en smule og hæld den i skål. Opløs så gæren deri – rør godt rundt, så gæren er helt opløst.
- Smelt dit smør til dejen i mikroovnen eller på komfuret – pas på det ikke bliver for varmt.
- Kom nu smør, salt, sukker og vaniljesukker i skålen og rør let rundt.
- Tilsæt nu mel lidt ad gangen og føl dig frem. Dejen må endelig ikke blive for tør, men heller ikke for klistret, da den skal kunne rulles ud.
- Når dejen har fået den rette konsistens, rul dejen ud og kom den i den ønskede form – ildfast fad, bageplade eller lignende. Sæt dejen et lunt sted, og lad den hæve i 45 minutter til 1 time.
- Tænd din ovn på 200 grader.
- Nu skal fyldet laves. Kom smør, brun farin og fløde i en gryde på medium varme. Fyldet er færdigt, når det er smeltet sammen til en ens masse, men hvor der stadig er lidt sukkerkorn tilbage.
- Lav nu nogle dybe huller i kagedejen og hæld massen over. Drys så en god del brun farin direkte udover kagen – det knaser dejligt, når den kommer ud.
- Giv kagen mellem. 10-13 minutter i ovnen. Denne opskrift giver ikke en særligt høj brunsviger, hvorfor den skal have ret kort tid i ovnen.
- Så er der serveret! Spis gerne kagen, når den stadig er lun. Guf!
Knaster den med alt det sukker 👍🙃