Klassisk og cool carbonara

Perfekte pistaciesnegle i fad

Jeg er på ingen måde en dessertperson, men jeg kan på ingen måde stå for noget med pistacie! Det kan altså bare noget, og i dag ville jeg prøve at lave noget selv. Udfaldet blev til nogle fantastisk lækre pistaciesnegle med tonsvis af chokoladeglasur. De var svampede, smagsfulde og lejligheden duftede af bager – ja tak! Jeg valgt at komme sneglene i et fad fremfor at lave det til individuelle snegle, så man lettere selv kan justere størrelsen på kagestykket. Hertil får man mere blødt dej fremfor det ofte tørre ydre stykke, som jeg ikke er til. Det blev intet mindre end en succes!

 

Perfekte pistaciesnegle i fad

9 personer

Forb. 15 min

Hævetid 1 time

Tilb. 20-25 minutter

 

25 gram gær

Ca. 10 dl mel

2 dl sødmælk

3 æg (2 til dejen, 1 til pensling)

Ca. 65 gram smør (+ mælk til at smøre fadet med)

0,5 dl sukker

0,5-1 tsk. kardemomme

1 stor spsk. vaniljesukker

En lille tsk. groft salt

 

Glasur

Flormelis – ca. 1/4 af en pakke

Ca. 1 spsk. kakaopulver

Vand

200-300 gram dessertmasse m. pistacie fra Odense Chokolade (en pakke indeholder 200 gram) – hvis man kun vil nøjes med at købe en pakke, kan man med fordel lave remonce til kanelsnegle og dele dejen op, så der også kan blive til nogle kanelsnegle ved siden af.

 

Fremgangsmåde

  • Lun mælk og smør i en gryde indtil, at det er lillefinger lunt. Kom dette i en skål og opløs gæret deri.
  • Tilsæt nu sukker, 2 æg, salt, vaniljesukker, salt og kardemomme og rør rundt.
  • Tilsæt nu mel lidt ad gangen og rør rundt. Enten med ske, senere håndkraft, eller i en røremaskine. Når dejen er blevet fast og kan æltes i hånden, men ikke er for tør, sæt den over til hævning et varmt sted. Min dej hævede i en lille time.
  • Små 10 minutter før, at din dej har hævet færdig, tænd ovnen og sæt den på 200 grader.
  • Kom lidt mel på bordet og rul så dejen ud i en firkant. Fordel så dessertmassen ud på dejen. Rul nu dejen sammen til en lang stang og skær dine “snegle” ud i 4-5 cm brede stykker.
  • Smør nu dit kagefad med en smule smør, så kagen ikke hænger fast.
  • Kom nu sneglene i et fad (jeg brugte et fad der måler 28×18 cm). Slå et æg ud og pisk det til en homogen masse. Pensl nu sneglene og kom dem i ovnen, hvor de skal have ca. 20 minutter – husk at holde øje.
  • Når dine snegle er kølet af og er blevet nogenlunde lunkne i temperaturen (eller helt kolde), miks flormelis, kakaopulver og vand til, at du har en glasur der matcher din yndlings konsistens – Jeg foretrækker en der er ret fast, så den ikke løber.
  • Kom glasuren i en frysepose og klip et lille hul i bunden og pynt nu dine snegle, som du ønsker. Så er der serveret!

TIP:

  • Du kan også sagtens bruge denne dej til at lave almindelige kanelsnegle – mums!

1 Kommentar

  • Peter Knudsen

    Det var guld, guld, guld til Emma 🥇🏆💝

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv endelig en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassisk og cool carbonara