Kanonlækker kyllingesalat proppet med bacon
·
Frokost
Hvis jeg skal have noget pålæg udover den sædvanlige leversteg med agurk eller rullebørge med sennep og løg på toppen, så skriger min mave oftest på ovenstående. En fed fornøjelse som kunne spises dagligt, og så kræver det tilmed næsten ingen forberedelsestid!
Kanonlækker kyllingesalat spækket med bacon
4-5 personer
Forb. 0-20 minutter
Tilb. 10 minutter
Ca. 350 gram kylling/hønsekød
100-150 gram bacon
2 tsk. citronsaft
2 tsk. æblecidereddike
1 stor spsk. sennep (Jeg brugte blot en alm. sennep, Dijon kan også bruges)
4-5 store spsk. cremefraiche
Knapt 1 dl mayonnaise
Friskkværnet peber
Salt
Fremgangsmåde
- Første trin handler om, om hvorvidt du har tilbederedt dit kød eller ej. Hvis det er tilberedt, spring kommende trin over.
- Er dit kød fersk, så skær det i små stykker på størrelse med inderfileten fra en kylling. Bring nu en gryde med vand og salt i kog, og når det koger tilsæt dit kød – hold øje med, at det ikke koger over. Lad det nu koge i ca. 10 minutter – når har kogt færdigt sæt det så på køl i ca. 10 minutter, hvor det gerne skulle være kølet tilpas ned.
- Find en pande frem og skru varmen op til lidt over middel. Smid så din bacon ned i panden og steg det indtil, at det er stegt som du kan lide det. Kom det så over på fedtsugende papir og lad det stå.
- Skær dit kød ud i små tern og kom dette i en større skål.
- Tilsæt de resterende ingredienser og rør rundt. Husk at smage til, så det bliver lige som du ønsker det.
- Du har nu en lækker kyllingesalat! Velbekomme.
TIP:
- Tilsæt eventuelt grøntsager efter eget valg til salaten. Man kan eksempelvis bruge: champignon, selleri, ananas, syrlige æbler og rødløg.
- Du kan altid bytte om på mængden af cremefraiche og mayonnaise. Det handler i og for sig blot om hvad man foretrækker.
- Jeg elsker salaten i en sandwich med syltede rødløg. Lagen til de syltede rødløg kan du finde lige her 😊
Det er bare for lækkert 🌹