Søde og syrlige syltede agurker

Flødefest med okse og pasta

Pastaretter er noget af det bedste jeg ved, og når det skal være lidt mere lækkert end sædvanligt, så er det ovenstående ret der er på menuen. Den indeholder nemlig en god del fløde, så det er ikke en som vi serverer alt for ofte. Ikke alene smager den helt fantastisk, men den er også enormt nem at lave og kræver ikke nogle dyre ingredienser. Den ligger sig meget op af en bolognese, men fløde, mindre tilberedningstid og nogle små justeringer så bliver det en kende anderledes.

 

Flødefest med okse og pasta

4-5 personer

Forb. 15-20

Tilb. Minimum 30 minutter, gerne 1-1,5 time

 

Sovsen

4-5 små gulerødder

1 rødløg

5 fed hvidløg

500 gram oksekød

1 dåse tomatpure

1 dåse hakkede/flåede tomater

3 dl rødvin

1 boullionterning m. okse eller grøntsager

0,5 dl balsamicoeddike

250 ml fløde (madlavningsfløde kan også bruges)

2 tsk tørret timian

1 spsk. timian fra Flydende Urter (kan undlades)

Salt

2 tsk Napolitana krydderi (kan købes i Tiger, kan dog undlades)

Olie

Vand

 

Tilbehør

400-500 gram pasta (afhænger af om i er 4 eller 5 der spiser)

Ost efter eget valg – denne gang spiste vi parmesan til, men mozzarella er eksempelvis også rigtig godt.

 

Fremgangsmåde

  • Skær løg, hvidløg og gulerødder fint ud. Gulerødderne kan med fordel rives, hvis man ikke kan lide dem i tern.
  • Hæld olie i en gryde og skru op for medium varme. Når gryden er varm tilsættes dine grøntsager, og lad dem så sautere til løgene er blevet blanke.
  • Tilsæt så tomatpure og lad det riste af sammen med grøntsagerne.
  • Skru nu lidt op for varmen og tilsæt dit kød som nu skal brunes.
  • Herefter tilsættes rødvin og balsamicoeddike, og lad det nu koge lidt ind.
  • Tilsæt nu dine hakkede/flåede tomater og rør rundt. Opløs nu din boullionterning i vand, hvis mængde svarer til dåsen af dine hakkede/flåede tomater. Hæld herefter din boullionterning ned i sovsen.
  • Nu skal din sovs krydres. Tilsæt derfor salt og dine krydderier, skru ned for varmen og sæt låg på din sovs. Lad den nu simre i ca. 15-20 minutter.
  • Når din sovs har stået lidt tid tilsæt så fløde og smag din sovs til.
  • Hvis din sovs er som du ønsker har du følgende valgmuligheder:
    • Sætte vand over til at koge din pasta – følg pastaposens anvisninger.
    • Lade din sovs stå og simre længere tid endnu.
  • Jeg synes at sovsen bliver bedre, når den har stået en times tid, men hvis tiden er knap, så er den altså også superlækker efter ca. 30 minutter.
  • Når pastaen er færdig, hæld vandet fra og så er der serveret. Jeg blander pastaen og kødsovsen sammen inden servering, men det kan sagtens serveres hver for sig, så man selv kan dosere mængden af pasta og sovs. Server med din favoritost, og velbekomme!

2 kommentarer

Skriv endelig en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søde og syrlige syltede agurker