Brandgod og billedskøn bolognese

Mægtig mayonnaise på 1 minut

En ting der altid er til at finde i mit køleskab er uden tvivl mayonnaise. Det smager godt og kan bruges til nærmest alting. Ofte har det været en kedelig, billig en fra et nærliggende supermarked, men da jeg fandt ud af, at man kan lave sin egen fantastiske mayonnaise helt selv på et minut, så var jeg solgt – og så krævede det næsten ingenting. Jeg har efterhånden lavet det et par gange nu, og det skuffer aldrig; modsat den fra supermarkedet har denne en lang mere cremet konsistens, og man kan lettere justere den, som man ønsker. Her får I mit bud på den lækreste og nemmeste mayonnaise 🙂

 

Mægtig mayonnaise

Forb. 1 minut

Mængde: et lille glas

TIP: Brug æg og olie som er stuetemperatur. Hvis ingredienserne ikke har nogenlunde samme temperatur kan mayonnaisen ende ud i at skille.

 

1 æg

2 store dl rapsolie (eller din egen favoritolie – vil dog altid anbefale en smagsneutral olie)

1 spsk. sød sennep

Salt

2-3 spsk æblecidereddike (hvidvinseddike kan også bruges)

 

Fremgangsmåde

  • Find et stort, høj glas frem. Der skal kunne komme en stavblender derned i. Find også din stavblender frem og sæt den klar.
  • Kom nu dit æg, salt, sennep og æblecidereddike ned i glasset.
  • Hæld så olien ned i glasset.
  • Tag nu en stavblender og kom den ned i glasset. Kør så stavblenderen op og ned i glasset og inde for få sekunder skulle din masse begynde at ligne en mayonnaise. Fortsæt indtil det hele er blandet ordentligt rundt.
  • Voila! Du har nu lavet en mayonnaise. Smag den eventuelt til så den passer perfekt til dine ønsker.

 

TIP:

  • Hvis din mayo virker lidt for flydende i konsistensen, så tilsæt noget mere olie. Dette kan nemlig variere afhængigt af hvor stort et æg, du bruger.
  • Fødevarestyrelsen siger, at mayonnaisen skal spises inde for 2 dage, men jeg plejer at spise det inde for en uge, og det fungerer ganske perfekt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget, men skriv gerne en, hvis du har spørgsmål eller feedback.

Skriv endelig en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brandgod og billedskøn bolognese