Klassisk mørbradgryde
Mørbradgryde/paprikagryde aka kødkarrusel i tomatsovs med fløde og kartoffel! Uanset hvad man kalder denne skønne ret, så er en ting sikkert, og det er at det smager brandhamrende godt! Jeg bliver aldrig træt af det, og jeg spiser det året rundt. Herunder finder du mit bud på den bedste mørbradgryde.
Klassisk mørbradgryde
4 personer
Forb. 15 minutter
Tilb. 1 time
Sovs
1 stk. svinemørbrad a ca. 500 gram
150 gram cocktailpølser
200 gram champignon
1 dåse flåede tomater
Vand
1 dåse tomatpure
250 ml piskefløde
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 spsk. paprika
1-1,5 tsk. tørret timian
Salt
Peber
Olie
TIP: brug 100 gram bacon, et bundt karse eller persille til pynt.
Kartoffelmos
1,5 kg bagekartofler
1-2 spsk. smør med top
Mælk/fløde
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg fint, kom den i en gryde med olie der står på lidt over middel varme. Lad løgene blive blanke.
- Mens løgene er i gryden, skær mørbraden ud i små mundrette bider, og tilsæt så kødet i gryden – skru evt. lidt op for varmen.
- Brun kødet, og tilsæt herefter paprika og lade det branke kort. Tilsæt herefter tomatpure og lad det gøre det samme.
- Tilsæt nu flåede tomater, og fyld herefter den tomme dåse op med vand og kom dette ned i gryden.
- Tilsæt nu salt, peber og tørret timian.
- Skær nu dine champignon ud og kom dem ned i gryden.
- Skru blusset ned på lav varme og sæt låg på.
- Skræl nu dine kartofler, skær dem ud i små tern og kom dem i en gryde. Hæld så vand over, så de lige dækker kartoflerne. Lad kartoflerne trække i 20 minutters tid, hæld så vandet fra og skyl dem et par gange, så stivelsen kommer ud af dem.
- Tilsæt nu fløde og cocktailpølser til sovsen.
- Bring nu din gryde med kartofler i kog, og lad dem koge i ca. 15-20 minutter afhængigt af, hvor store tern de skal være i.
- Mens du venter kan du smage din sovs til og stege bacon, hvis du ønsker noget sprødt ovenpå retten.
- Når dine kartofler har kogt færdigt, tilsæt mælk, smør, salt og peber og pisk det til en mos med et piskeris. Konsistensen er op til den enkelte, start evt. med et par dl. mælk/fløde og reguler derefter.
- Velbekomme! Så er der aftensmad.
TIP:
- Tilsæt evt. bacon til selve sovsen for en lækker, saltet smag og lidt ekstra konsistens.
- Hvis din sovs er lidt for tynd kan du med fordel jævne den let med en mel/vand-blanding.
Waow, lækker mad, lækre farver 🎯👏🏻♥️