Snasket brunsviger

Klassisk kartoffel porre suppe

Efteråret er over os og kulden står for døren. Det står synonymt med suppevejr hjemme hos os, og forleden fik jeg bikset den lækreste kartoffel porre suppe sammen. Det er en klassiker som hverken tager lang tid eller kræver, at man er en haj i et køkkenet. What’s not to like?

 

Kartoffel porre suppe

6 personer

Forb. 5 minutter

Tilb. 30-40 minutter

 

Suppen

1 kg kartofler skåret i små tern

3-4 porre skåret i tynde ringe

2 rødløg skåret fint

3-4 fed presset hvidløg

3 stk hønsebouillionterninger

250 ml fløde

Vand

Olie

Salt

Peber

 

Tilbehør

2-3 hvidløgsflutes

Creme fraiche (En almindelig bøtte er mere end nok)

2 pakker bacontern

 

Fremgangsmåde

  • Sautér løg, hvidløg, kartofler og porre i en stor gryde på middel-høj varme i en gryde med olie.
  • Når grøntsagerne er blevet blanke og en smule møre, fyld der vand i gryden, så alle grøntsagerne er dækkede.
  • Tilsæt nu 3 stk hønsebouillon ned i en gryden og bring det i kog.
  • Når kartoflerne er helt møre, ca. efter 15-20 minutter, skru blusset ned på lav varme og stavblend hele herligheden til en homogen masse.
  • Tilsæt nu fløde og evt. lidt mere vand, hvis konsistensen er for tyk.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server suppen med bacontern, creme fraiche og hvidløgsflutes.

 

TIP:

  • Server evt. en smule friskrevet rødbede ovenpå suppen, det giver en rigtig god knasende fornemmelse til den ellers cremede suppe.
  • For mere friskhed pynt med persille eller en anden krydderurt af eget valg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget, men skriv gerne en, hvis du har spørgsmål eller feedback.

Skriv endelig en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snasket brunsviger